Bumarround logo

 

preview.php.png
Productuitleg

Productuitleg:
Wilt u weten welk luiersysteem het meest geschikt is voor u en uw kindje? Hieronder vindt u per systeem een uitgebreide uitleg. Heeft u toch nog vragen? Mail ons dan gerust voor meer uitleg.

All in one Luier:
Een “all in one” luier is een luier waarbij het waterdichte overbroekje al aan de luier (het absorberende gedeelte) vast zit. Een “all in one” doe je hierdoor net zo snel om als een wegwerpluier. De luier is meestal verkrijgbaar in verschillende maten en soms als “onesize”. Hierbij versteld u de luier doormiddel van drukknopen waarneer uw kindje groeit. Afhankelijk van het merk sluit de luier met drukknopen of met klittenband. Vaak zijn de inleggers vastgestikt aan de luier. U kunt deze zo vouwen dat de luier het meest absorbeert waar u kindje het nodig heeft. (Bij een jongen is dit meestal aan de voorkant, en bij een meisje aan de achterkant) De luier heeft wel een langere droogtijd waardoor u meer luiers nodig heeft.

Pocket luier:
Een “pocket” luier is een luier waarbij meestal het waterdichte overbroekje al aan de luier vast zit. Er zit een opening aan de achterkant van de luier waar u inleggers/boosters in schuift. Dit biedt de mogelijkheid de absorptie aan te passen aan de behoefte van uw kindje of aan de situatie: voor de nacht of als u ergens bent waar u niet vaak verschonen kunt. De luier is meestal verkrijgbaar als “onesize”. Hierbij versteld u de luier doormiddel van drukknopen waarneer uw kindje groeit. Afhankelijk van het merk sluit de luier met drukknopen of met klittenband. De luier zelf heeft een korte droogtijd doordat de inleggers apart drogen. De inleggers kunnen een lange of korte droogtijd hebben, afhankelijk van het materiaal.

Tips:
-Als u de luiers direct na het drogen opnieuw vult, kunt u een pocket luier net zo snel aantrekken als een wegwerp luier.
-Koop meerdere inleggers: De luier is vaak veel sneller droog dan de inleggers. Als u meerdere inleggers heeft, hoeft u minder luiers te kopen.

Voorgevormde luier:
Een voorgevormde luier is een luier die net zo gevormd is als een wegwerpluier doormiddel van elastiek bij de beentjes en vaak ook bij de rug. Hierdoor sluiten ze goed aan. Bij een voorgevormde luier heeft u een overbroekje nodig. De luier is meestal verkrijgbaar in verschillende maten en soms als “onesize”. Hierbij versteld u de luier doormiddel van drukknopen waarneer uw kindje groeit. Deze luiers zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen zoals microterry, Bamboe, (biologisch) katoen en hennep/katoen. Ze sluiten met drukkers, klittenband of een “snappi” (een luierklemmetje) Door het gebruik van een apart overbroekje zijn deze luiers vaak heel goed geschikt als nachtluier. De droogtijd is afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Prefolds:
De nostalgische “vouwluier”. Deze luier bestaat uit verschillende lagen stof die u kunt vouwen naar de behoefte van uw kindje. Dit moet u even onder de knie krijgen, maar als u het eenmaal doorheeft is het een heel makkelijk systeem! Bij een prefold heeft u een apart overbroekje nodig.

Overbroekjes:
Overbroekjes worden gemaakt van Pull, fleece of wol. De materialen zijn alle drie ademend en waterdicht. Fleece en wol zijn erg geschikt voor de nacht omdat ze ook vocht opnemen en weghouden van de huid. Overbroekjes worden gedragen over voorgevormde luiers of prefolds. Ze sluiten met klittenband of drukknopen en sommige merken hebben echte broekjes die u gewoon aantrekt als een onderbroekje.

Inlegvellen:
Er zijn twee soorten inlegvellen: papieren inlegvellen en wasbare inlegvellen. De papieren inlegvellen worden gebruikt om de ontlasting makkelijk uit de luier te verwijderen. De wasbare inlegvellen zijn meestal van fleece en worden gebruikt in luiers die geen fleece binnenlaag hebben. Ze houden het vocht weg van de huid. Inlegvellen zijn optioneel.

Boosters:
Dit zijn stoffen inleggers gemaakt van microterry, bamboe, (bio) katoen, hennep of een combinatie van materialen. Ze worden gebruikt in Pocketluiers of in de andere luiers voor extra absorptie. Bamboe en hennep nemen veel vocht op maar drogen ook veel langzamer dan inleggers van microterry.