Bumarround logo

 

preview.php.png
Waarom wasbaar?

Waarom wasbaar?
Waarom zou je kiezen voor wasbare luiers? Veel mensen denken dat het vooral veel extra werk is om de luiers te weken, spoelen en wassen. De luiers van nu kun je echter gewoon in een luieremmer stoppen en zo in de wasmachine doen.

Financieel:
Afhankelijk van het soort luier dat u kiest, kunt u zo’n 500 tot 700 euro besparen op de aanschaf van de luiers. Dit is inclusief de waskosten. Als u de luiers ook gebruikt voor een tweede of derde kindje bespaart u natuurlijk nog meer. Sommige gemeentes geven subsidie op wasbare luiers. U kunt bij uw gemeente om meer informatie vragen of kijken op www.milieucentraal.nl .

Milieu:
Wegwerpluiers zorgen voor 1 ton afval per kind. Wasbare luiers zorgen voor 1,5 tot 2,5 keer minder CO2 uitstoot, zelfs als je daar de energie die nodig is voor het wassen bij optelt. Kinderen die wasbare luiers gebruiken zijn vaak sneller zindelijk dan kinderen in wegwerpluiers. Ook dit levert voordeel op voor het milieu. Daarnaast kun je de meeste luiers gebruiken voor meerdere kinderen. Hierdoor wordt het milieu nog eens extra bespaard.

Je kindje:
Wasbare luiers ademen waardoor er lucht bij de huid kan komen. Ze onttrekken ook geen vocht uit de huid zoals wegwerpluiers wel doen. Hierdoor is de kans op infecties en andere huidirritaties aanzienlijk kleiner. De luier, en dus ook de huid, wordt wel natter dan in wegwerpluiers maar toch zorgt dit zelden voor irritaties van de huid. Het kindje kan voelen wanneer de luier nat is en dit zorgt er voor dat kinderen sneller zindelijk zijn. Ze zijn zich sneller bewust van het plassen en poepen en kunnen hierdoor sneller aangeven wanneer ze klaar zijn voor het potje. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen in wasbare luiers gemiddeld een jaar eerder zindelijk zijn dan kinderen in wegwerpluiers! Dat is prettig, voor ouder en kind!


Uiterlijk van de luiers:
De luiers van nu zijn niet meer saai wit! De meeste merken verkopen luiers in mooie kleuren of met leuke prints. Sommige zijn van “minky”, een aaibare textielsoort, waardoor ze heerlijk zacht aanvoelen.