Bumarround logo

 

preview.php.png

Bummis Biokatoenen prefolds (6 pack) Preemie

Bummis
OPF-P

Een absolute must-have is de biokatoenen prefold van het Canadese Bummis. Op het eerste oog saai ogend, maar reuze veelzijdig! Ik noem ze al jaren “the little black dress van je luierstash”. En dat is niet voor niets.

Deze luiers zijn een volledig betaalbare luxe. Ze zijn gemaakt van 100% gecertificeerd biologisch katoen twill en zijn heerlijk dik en dorstig. Ze hebben een prachtige ongebleekte kleur en zijn ongelooflijk zacht. Hoe meer je ze wast, hoe zachter ze worden!

Plaats een prefold op een overbroekje om een effectieve en betaalbare tweedelige luier te creëren. Ze absorberen super en hebben een comfortabele en waterdichte pasvorm.. Het kan gewoon niet verkeerd gaan!

Prefold luiers zijn duurzaam en zeer veelzijdig. Je kunt ze op vele manieren vouwen, maar bijvoorbeeld ook gebruiken als inlegger of booster in een andere luier, als spuuglap, als slab of als nekrolletje in een draagdoek.

Deze biologisch katoenen luiers zijn verkrijgbaar in drie maten:

 

Gewicht

Afmetingen*

Aantal lagen

Preemie

4 - 9 lbs (2 - 4 kg)

24 x 33 cm (9.5 x 13")

2 x 6 x 2 ply

Infant

7 - 15 lbs (3 - 7 kg)

30 x 40 cm (12 x 16")

4 x 8 x 4 ply

Baby

15 - 40 lbs (7 - 18 kg)

35 x 53 cm (14 x 21")

4 x 8 x 4 ply

*De luiers moeten drie tot vijf keer worden voorgewassen om de natuurlijke olien en wassen te verwijderen. Dit is nodig voor de optimale absorptie. Het is normaal dat de luiers 20 tot 25% krimpen.

 

De biologisch katoenen prefolds van Bummis worden geproduceerd in Pakistan. Pakistan staat bekend om de topkwaliteit biokatoen. De fabriek maakt al bijna dertig jaar de prefolds voor Bummis. Het vervoer van de prefolds naar Nederland gaat per schip.

Wat is er nu zo geweldig aan katoenen vouwluiers?

 • 100%  Natuurlijke, zachte en biologische materialen tegen de huid van je baby.
 • Zeer, zeerabsorberend
 • Makkelijk te wassen, sneldrogend.
 • Katoen kan op hogere temperatuur gewassen worden dan andere luiermaterialen.
 • Alleen een snelle vouw, vervolgens op het overbroekje leggen: klaar!
 • Pasvorm en absorptie makkelijk aan te passen, simpelweg door te vouwen!
 • Minder gevoelig voor urine-, of wasmiddelresidu.
 • Houdt minder makkelijk geurtjes vast.
 • Kan met ieder type overbroekje gecombineerd worden: je kunt zo
  snel en voordelig nieuwe prints, types en materialen uitproberen.
 • Zeer duurzaam! Je kunt ze makkelijk voor meerdere baby’s gebruiken.
 • Veelzijdig! Je kunt ze gebruiken als spuuglap, verschoningsmatjes, luierinleggers etc. 
  En als alle kinderen uit de luiers zijn, dan kun je ze zelfs nog
  gebruiken als poetslap of dweil. Of doorverkopen.
 • Biologisch katoen is absoluut de groenste en meest duurzame keuze in luiermaterialen.  
 • Een beproefde luieroptie die eenvoudig is en handig wanneer gebruikt in combinatie
  met inlegvellen en overbroekjes.
 • Een betaalbare optie die aanzienlijke besparingen op lange termijn biedt

 

 

 

Bumaround.nl is er trots op dat wij Bummis  in Nederland hebben geïntroduceerd. Graag vertellen we je meer over het bedrijf Bummis.

Bummis begon als een spreekwoordelijk "keukentafelbedrijf": Drie moeders die katoenen luiers gebruikten bij hun eigen baby's en die geïnspireerd werden om de producten die ze nodig hebben zelf te creëren. Dat was jaren geleden in de jaren '80. Het bleef een bedrijf aan huis totdat het te groot groeide om in wat voor huis dan ook te passen! Sindsdien bleef Bummis groeien en bloeien, terwijl ze wel trouw bleven aan de visie en de waarden die hen bij de oprichting hebben geïnspireerd.

Bummis is van mening dat, zodra ouders zien hoe gemakkelijk het is om prefoldluiers te gebruiken, ze ze zullen gebruiken! Dus richten ze zich op het gemakkelijk maken - door middel van de producten die ze ontwerpen en distribueren, en door de was- en gebruiksinstructies. Bummis heeft een passie voor klantenservice.
 
Bummis gelooft ook dat het uiteindelijk niet alleen om geld en winst draait, maar dat het ook gaat om het welzijn van het bedrijf en de mensen die er werken, de leveranciers, de klanten en de gemeenschap - zowel de lokale gemeenschap als de industrie. Bummis is van mening dat de manier waarop zij zaken doen een verschil kan maken en dat bedrijfsvoering een belangrijk middel is voor sociale verandering.

 

 
Productie
 
Bummis produceert alles wat ze kunnen in hun eigen fabriek in Montreal, en ze gebruiken zoveel mogelijk Noord-Amerikaanse componenten als menselijkerwijs mogelijk is. Voor de producten en componenten die niet beschikbaar zijn in Noord-Amerika, werken zij samen met gerenommeerde partners in het Verenigd Koninkrijk en Pakistan. Dit zijn partners met wie ze al lang samenwerken. Alle producten worden getest op non-toxiciteit en indien van toepassing, op de normen van een goede biologische afbreekbaarheid.

Bummis heeft zodra het kon de overstap gemaakt van gewoon katoen naar GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Hoewel de prefolds per dozijn nu iets duurder zijn dan niet-biologische producten, voelen ze dat het helemaal de moeite waard is - zowel voor zichzelf als voor de consument. Het gebruik van biologische katoen vermindert de ecologische voetafdruk van het gebruik van katoenen luiers, en het beschermt iedereen in de keten - van teler tot riool tot baby. Het beschermt ook de aarde van het overmatige gebruik van chemische stoffen dat de lucht, bodem, aarde en biodiversiteit bedreigt en bevordert een meer duurzame manier van leven.

Mensen

Shirley en Betsy werken al samen sinds 2000, en het was hun missie om Bummis te vestigen als een duurzaam model van het bedrijfsleven - een die de gemeenschap ondersteunt op veel verschillende manieren. En gemeenschap betekent voor Bummis meer dan alleen lokaal - het gaat om medewerkers, klanten, leveranciers en collega-leden uit de industrie. Hun focus ligt op de impact van hun activiteiten op het milieu en de gemeenschap - sociaal, ecologisch en in spirituele zin.

 

Sinds 2015 is Bummis samengegaan met MiniKiwi. De jongere, nieuwe eigenaren Veronique, Amelie, Philippe en Mathieu zetten vol enthousiasme het werk van Betsy en Shirley voort. Er zijn inmiddels al vele nieuwe prints en producten gelanceerd en er is nog meer te verwachten.

 

 


EAN: 843471001271
Maat P ( 2 - 4 kg)
Kleur Naturel
 

Ook besteld

Bummis/ MiniKiwi
De Bummis SuperBrite is een soepel en zacht broekje. Speciaal voor de allerkleinste billetjes. Het broekje heeft zachte randjes, en een uit
Lees meer
14.95
Bummis/ MiniKiwi
Omschrijving Kleine waterdichte waszak voor onderweg. De waszak sluit met een ritssluiting en heeft een handvat dat sluit met een drukknoop
Lees meer
10.95
Boingo Princess Pink 2pack
"Boingo's zijn het hippe alternatief voor luierklemmetjes of veiligheidsspelden! Deze Boingo luierklemmetjes zijn innovatief, superleuk en m
Lees meer
Adviesprijs € 9.95
9.75
Inleggers hennep/katoen
Drie lagen hennep/katoen maken deze inlegger erg "dorstig".  Hennep absorbeert erg veel en is bovendien dun!  Heel geschikt voor nachtinleg
Lees meer
Adviesprijs € 5.00
3.95
inleggers microvezel S
Deze microvezel inleggers absorberen veel en drogen snel. Er zitten maar liefst vier lagen microvezel in. Toch zijn ze niet bulky. Ze voelen
Lees meer
Adviesprijs € 3.40
3.40
Bamboozle Stretch Plop maat 1
Heerlijke zachte bamboe luier van Tots Bots. Makkelijk op maat te maken door de drukknopen op de voorkant. Er wordt een inlegger bijgeleverd
Lees meer
Adviesprijs € 18.50
18.50
Bummis Biokatoenen prefolds (6 pack) Infant (M)
Een absolute must-have is de biokatoenen prefold van het Canadese Bummis. Op het eerste oog saai ogend, maar reuze veelzijdig! Ik noem ze al
Lees meer
15.95
Bummis/ MiniKiwi
Twee paar zachte borstcompressen van biokatoen. Een zijde van de borstcompressen is van vrolijk PUL. Waterdicht en ademend, zodat doorlekken
Lees meer
12.95
Bummis Super Whisper Wrap Forest Animals NB
De Super Whisper Wrap is een echte “all-rounder”. Het is te gebruiken over alle voorgevormde luiers of vouwluiers. Het is goed te verstellen
Lees meer
14.95