Bumarround logo

 

preview.php.png
Me luna Classic, Soft & Sport

Over de flexibiliteiten Classic, Soft en Sport

Waarom Classic voor sommige vrouwen nog te zacht is en waarom Sport niet alleen voor sportieve vrouwen perfect hoeft te zijn...

Een menstruatiecup moet makkelijk in te brengen zijn en daarna in de vagina volledig uitvouwen. Alleen dan ontstaat een goed vacuum om de cup perfect te laten functioneren. De druk van de omliggende spieren mag de cup niet hinderen bij het uitvouwen. Een menstruatiecup moet in geen geval platgedrukt blijven. Het is daarom belangrijk dat het materiaal van de cup genoeg veerkracht heeft om goed uit te vouwen. Het is immers prettig als een menstruatiecup snel en makkelijk in te brengen is en goed uitvouwt.

Aan de andere kant moet de cup niet onaangenaam hard aanvoelen. Een menstruatiecup mag geen drukkend gevoel geven.

Als de cup goed past en op de juiste plek zit, voel je deze niet zitten. Je hebt alleen een drukkend gevoel als de cup niet goed zit of de maat van de cup te groot is. De cup is dan niet te hard voor je, maar de afmetingen zijn niet de juiste. 

 

me-luna-softness.png

 

 

Me Luna® Classic

De Me Luna Classic is de meest verkochte menstruatiecup uit ons assortiment. Daarom is de Classic verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. De flexibiliteit is voor de meeste vrouwen goed geschikt. De Me Luna Classic is nog steeds aangenaam zacht en tegelijk stevig genoeg om goed uit te vouwen na het inbrengen. De Me Luna® Classic wordt door 97% van de gebruiksters als aangenaam en niet te moeilijk ervaren. Voor sommige vrouwen is de Classic te zacht. Bij goed getrainde bekkenbodemspieren vouwt de cup minder makkelijk uit en dan kan het inbrengen wat langer duren. 

Me Luna® Soft

De MeLuna Soft is gemaakt van 25% soepeler TPE en voelt bijzonder soepel aan. De cup laat zich makkelijk samendrukken, en dat heeft gevolgen voor de veerkracht. De MeLuna Soft is eenvoudiger te vouwen en te verwijderen, maar het vergt meer oefening en geduld om de cup te plaatsen en te openen. Als de druk vanuit de bekkenbodem te groot is, dan is de kans aanwezig dat de Me Luna Soft niet goed uitvouwt en er dus geen vacuum ontstaat. Met lekkage als gevolg. Bij veel vrouwen vouwt de Me Luna Soft slecht of helemaal niet uit.

De MeLuna Soft adviseren wij alleen aan vrouwen die zwakke bekkenbodemspieren hebben of die zeer gevoelig zijn. Twijfel je tussen Classic of Soft, neem dan de Classic. 

 

 Me Luna® Sport

De Me Luna Sport is een minder flexibele menstruatiecup. Deze Me Luna heeft meer 25% meer verkracht dan de Classic, waardoor hij makkelijker uitvouwt.

Als je de Me Luna Sport samendrukt, voel je de tegendruk van het materiaal. Dit is belangrijk bij vrouwen met sterkere bekkenbodemspieren dan gemiddeld. De cup moet immers goed uitvouwen, ook bij inspanning van de spieren, en de Sport kan dit.

Slechts enkele vrouwen ervaren de Me Luna Sport als onaangenaam tijdens het inbrengen. Dit zijn vooral beginnende cupgebruiksters die nog niet zo handig zijn met inbrengen. Veel cupgebruiksters vinden de wat stuggere cup juist fijn, omdat hij zeer makkelijk uitvouwt en vaak direct en vooral snel goed zit.

 

In eerste instantie is de Me Luna Sport ontwikkeld voor dames met sterke bekkenbodemspieren en/of die veel aan sport doen.  De Me Luna Sport heeft echter ook duidelijke voordelen voor dames die niet zoveel sporten.

De Me Luna Sport adviseren wij

- aan vrouwen die veel sporten. Vooral sporten als Yoga, Pilates, paardrijden, paaldansen, krachttraining of kegeloefeningen hebben een sterk effect op de bekkenbodemspieren. Beoefen je een van deze sporten, dan raden wij je zeker de Me Luna Sport aan.

-aan vrouwen die slank, lichamelijk fit, jonger dan 25 jaar en niet vaginaal bevallen zijn. Zij kunnen er vanuit gaan dat de bekkenbodemspieren nog steeds topfit zijn!

- aan iedere vrouw met een gemiddeld sterke bekkenbodem die een menstruatiecup snel en makkelijk in willen brengen.